Certificaten beheren

De Fiery server vereist een beveiligde verbinding tussen gebruikerscomputers en onderdelen van de Fiery server. HTTPS over TLS versleutelt communicatie tussen de twee eindpunten. HTTPS is vereist voor een verbinding met de Fiery server vanaf WebTools. Deze communicaties zijn versleuteld met TLS 1.2 en 1.3.

Met de Fiery server kan de beheerder de certificaten beheren die worden gebruikt tijdens TLS-communicaties (X.509-certificaatindeling gecodeerd in Base64). De Fiery server ondersteunt RSA-certificaten met 4096-, 3072- en 2048-bits sleutellengte.

U kunt certificaten op de volgende manieren beheren:

• Zelfondertekende digitale certificaten maken.
  • Een certificaat en de bijbehorende persoonlijke sleutel toevoegen voor de Fiery server.
  • Certificaten van een vertrouwde certificeringsinstantie toevoegen, doorzoeken, bekijken en verwijderen.
Opmerking: Omdat zelfondertekende certificaten niet beveiligd zijn, moet u een certificaat van een vertrouwde certificeringsinstantie (CA) gebruiken.

Nadat u een certificaat hebt ontvangen dat is ondertekend door een vertrouwde certificeringsinstantie, kunt u het certificaat uploaden naar de Fiery server in Configure.