Rugmarges instellen

U kunt rugmarges instellen voor combinatietaken. Rugmarges zijn extra marges die ruimte bieden voor inbinden en andere afwerkingsopties.

De plaats van de rugmarges wordt door Fiery Impose bepaald op basis van de opmaak en de velgrootte voor het inslaan van de taak. In taken die op de rug worden gesneden zijn bijvoorbeeld vaak grotere rugmarges vereist dan in taken die door de rug worden geniet. Er moet namelijk ruimte overblijven voor het egaliseren van de rug en het lijmen van de katernen als het boek wordt ingebonden.
  1. Klik op Definiëren bij de optie Rugmarge.
  2. Typ in het dialoogvenster Rugmarge de afmeting van de rugmarge in de beschikbare tekstvelden voor elke rugmarge van uw opmaak.
  3. Als u een waarde hebt ingevoerd in een van de velden en dezelfde afmeting wilt instellen voor alle rugmarges, klikt u op Toepassen op alle.
  4. Als u Passend schalen hebt geselecteerd vóór het instellen van de rugmarges in het dialoogvenster Rugmarge, kunt u de plaatsing van de pagina-inhoud bepalen met behulp van het selectievakje "Passend schalen" maakt gebruik van instellingen voor rugmarge.
    • Wanneer u het selectievakje niet inschakelt (standaardinstelling), wordt bij Passend schalen de afmeting van de rugmarge niet opgenomen in de berekening. Bij een wijziging van de rugmarge wordt de pagina-inhoud niet geschaald, maar wordt de inhoud verschoven.
    • Wanneer u het selectievakje inschakelt, wordt bij Passend schalen de afmeting van de rugmarge opgenomen in de berekening. Bij een wijziging van de rugmarge wordt de pagina-inhoud geschaald zodat hij past binnen het gebied dat wordt gedefinieerd door de rijen en kolommen en de rugmarge-instellingen.