Opties voor Passend schalen met rugmarges

Fiery Impose biedt twee verschillende opties voor het gedrag van Passend schalen met rugmarges.

Passend schalen is nodig wanneer de oorspronkelijke pagina niet geheel binnen het beschikbare inslagsegment op het vel past. De grootte van het inslagsegment wordt bepaald door het velformaat en het aantal inslagsegmenten op de pagina (een functie van het aantal rijen en kolommen). De rugmarge-instelling bepaalt de ruimte tussen de inslagsegmenten.

Als u Passend schalen hebt geselecteerd, wordt in het dialoogvenster Rugmarge het selectievakje "Passend schalen" maakt gebruik van instellingen voor rugmarge weergegeven. Het gedrag van het selectievakje is als volgt:

• Wanneer u het selectievakje niet inschakelt (standaardinstelling), wordt bij Passend schalen de afmeting van de rugmarge niet opgenomen in de berekening. Bij een wijziging van de rugmarge wordt de pagina-inhoud niet geschaald, maar wordt de inhoud verschoven.
  • Wanneer u het selectievakje inschakelt, wordt bij Passend schalen de afmeting van de rugmarge opgenomen in de berekening. Bij een wijziging van de rugmarge wordt de pagina-inhoud geschaald zodat hij past binnen het gebied dat wordt gedefinieerd door de rijen en kolommen en de rugmarge-instellingen.

Als de gebruiker Passend schalen heeft geselecteerd, is bij het wijzigen van de rugmarge automatisch de schaalfactor gewijzigd. De grootte van het document is aangepast zodat het binnen het beschikbare gebied blijft passen.  Houd rekening met het volgende:  De gebruiker heeft de optie Passend schalen geselecteerd zodat de pagina altijd binnen het beschikbare inslagsegment paste, ongeacht de grootte van de rugmarge of het velformaat. Het wijzigen van de rijen en kolommen of het velformaat heeft het geschaalde formaat beïnvloed. Het wijzigen van de rugmarge heeft het geschaalde formaat beïnvloed. Passend schalen heeft neerwaarts geschaald, niet opwaarts.