Hoofdvariabelen

Master Variables zijn configuratiebestanden waarmee gebruikers de standaardinstellingen van een module kunnen vervangen en bijwerken, afhankelijk van de vereisten van de taak.

Wanneer u workflows maakt, kunt u modules selecteren en binnen elke module instellingen opgeven. Taken die naar de workflow worden verzonden, worden verwerkt met deze standaardinstellingen. Met Master Variables kunt u de standaardinstellingen van een module overschrijven en bijwerken zodat de module per taak in plaats van per workflow kan worden ingesteld.

Master Variables kan worden gedefinieerd in de modules Correct, Connect, Preflight en Output. Als een taak een van deze modules gebruikt, kunt u de Master Variables in deze modules gebruiken om de standaardinstellingen bij te werken.

Master Variables zijn beschikbaar in de volgende module-instellingen:
  • Correct: Smart-actielijsten

• Connect: Connect-pakketten

• Preflight: Aangepaste Smart PDF-profielen

• Output: Taakeigenschappen

Als u de standaardinstellingen wilt overschrijven met behulp van Master Variables, moet u de module Connect toevoegen boven de modules Correct, Connect, Preflight of Output. Wanneer u de module Connect hebt toegevoegd, maakt deze een bewerkbaar bestand met JSON (JavaScript Object Notation) dat door de volgende module in de workflow wordt gebruikt. Om het JSON-bestand effectief gebruik te laten maken van de Master Variables, is het volgende van toepassing:
  • Het JSON-bestand moet geldig zijn. Bij een ongeldig JSON-bestand mislukt de taak.
  • De volgende naam moet worden toegekend aan het het JSON-bestand: 'params_NextModuleID.json'. De juiste ID wordt geleverd door Fiery JobFlow als een scriptargument.
  • Het JSON-bestand moet de Master Variables bevatten waarvan u de waarden wilt overschrijven.

Voor informatie over het aanmaken van Master Variables gaat u naar http://www.efi.com/Fiery JobFlow/Connect Cookbook.