Documenteigenschappen bewerken

U kunt de documenteigenschappen voor een document bewerken, bijvoorbeeld afdrukken in kleur of afdrukken aan beide zijden van een vel papier.

1. Klik op de knop Miniatuurweergave in de Statusbalk of klik op Weergave > Weergavemodus > Miniatuurweergaven.
  2. Klik met de rechtermuisknop in de titelbalk van het document om het pop-upmenu weer te geven.

Kies in het pop-upmenu een van de volgende opties:

• Inklappen: hiermee verbergt u alle pagina’s voor het geselecteerde document in de weergavemodus Miniatuurweergaven.

• Alles inklappen: hiermee verbergt u alle pagina’s voor alle documenten in de Fiery VUE-sessie in de weergavemodus Miniatuurweergaven.

• Alles uitklappen: hiermee toont u alle pagina’s voor alle documenten in de Fiery VUE-sessie in de weergavemodus Miniatuurweergaven.

• Alles selecteren: hiermee selecteert u alle pagina’s in het document.

• Op beide zijden afdrukken: hiermee geeft u op of het document aan één zijde of aan beide zijden van het vel papier wordt afgedrukt, door links of boven op te geven als inbindrand van het boekje.

• Pagina’s per vel: hier geeft u het aantal documentpagina’s per vel papier op voor het document. U kunt ook de lay-outrichting van pagina’s opgeven wanneer u de optie Pagina’s per vel instelt op 2 per vel of meer.

• Afdrukstand: hiermee geeft u Staand of Liggend op als afdrukstand van de pagina.

• Kleur: hiermee geeft u op of het document in kleur of zwart-wit wordt afgedrukt.

Opmerking: De optie Kleur is niet beschikbaar voor zwart-witprinters.
    • Force page size (Paginaformaat forceren): hiermee dwingt u af dat voor alle pagina’s van een document alleen het opgegeven paginaformaat – Letter, Legal, Tabloid, A4 of A3 – wordt gebruikt.

• Force to Letter/A4 (Forceren naar Letter/A4): hiermee dwingt u af dat in een document met gemengde paginaformaten alleen het opgegeven paginaformaat, Letter of A4, wordt gebruikt.

Wanneer u de optie toepast op een document met gemengde paginaformaten, wordt een vinkje ernaast weergegeven in het pop-upmenu. Als u wilt terugkeren naar de oorspronkelijke gemengde paginaformaten, klikt u met de rechtermuisknop op de titelbalk van het document en selecteert u vervolgens de optie in het pop-upmenu.

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor documenten met gemengde paginaformaten. Het grotere paginaformaat wordt afgedwongen op het kleinste paginaformaat door afzonderlijke pagina’s of meerdere pagina’s in een document te selecteren. Deze optie is niet beschikbaar voor documenten met een enkel paginaformaat.
    • Boekje: hiermee geeft u het boekjestype voor het document op.

• Nietje: hiermee geeft u de nietpositie voor het document op.

• Perforatie: hiermee geeft u de perforeerpositie voor het document op.

Opmerking: de beschikbare afwerkingsopties en bijbehorende instellingen zijn afhankelijk van de afwerkeenheid die op de printer is aangesloten.