Pagina’s in documenten bewerken

U kunt de pagina’s in een document bewerken, bijvoorbeeld afdrukken in kleur of tabbladen invoegen.

U kunt ook een pagina in een document knippen, kopiëren of plakken door met de rechtermuisknop op een pagina te klikken en Knippen, Kopiëren of Plakken te kiezen in het pop-upmenu.

1. Klik op de knop Miniatuurweergave in de Statusbalk of klik op Weergave > Weergavemodus > Miniatuurweergaven.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een pagina om het pop-upmenu weer te geven.

Kies in het pop-upmenu een van de volgende opties:

• Knippen: hiermee kopieert en verwijdert u de geselecteerde pagina(’s).

• Kopiëren: hiermee kopieert u de geselecteerde pagina(’s).

• Plakken: hiermee plakt u de gekopieerde of geknipte pagina(’s) op de cursorlocatie.

• Alles selecteren: hiermee selecteert u alle pagina’s in het document.

• Tabblad invoegen: hiermee voegt u een tabblad in vóór de geselecteerde pagina.

Deze optie is alleen beschikbaar als de printer tabbladen ondersteunt en als het document geen beperkingen voor tabbladen heeft. Een beperking kan bijvoorbeeld zijn dat een printer alleen enkelzijdig afdrukken toestaat met tabbladinvoegingen. In dat geval moet het document zijn ingesteld op enkelzijdig afdrukken voordat de optie Tabblad invoegen wordt weergegeven.

Opmerking: tabbladinvoegingen worden niet ondersteund voor documenten met gemengde paginaformaten.
    • Op beide zijden afdrukken: hiermee geeft u op of het document aan één zijde of aan beide zijden van het vel papier wordt afgedrukt, door links of boven op te geven als inbindrand van het boekje.

• Pagina’s per vel: hiermee geeft u de paginaopmaak en paginavolgorde op.

• Afdrukstand: hiermee geeft u Staand of Liggend op als afdrukstand van de pagina.

• Kleur: hiermee geeft u op of het document in kleur of zwart-wit wordt afgedrukt.

Opmerking: De optie Kleur is niet beschikbaar voor zwart-witprinters.
    • Force page size (Paginaformaat forceren): hiermee dwingt u af dat voor alle pagina’s van een document alleen het opgegeven paginaformaat – Letter, Legal, Tabloid, A4 of A3 – wordt gebruikt.

• Force to Letter/A4 (Forceren naar Letter/A4): hiermee dwingt u af dat voor de geselecteerde pagina(’s) van een document met gemengde paginaformaten alleen het opgegeven paginaformaat, Letter of A4, wordt gebruikt.

Wanneer u de optie toepast op een pagina, wordt een vinkje ernaast weergegeven in het pop-upmenu. Als u wilt terugkeren naar het oorspronkelijke paginaformaat, selecteert u de pagina(’s) en selecteert u vervolgens opnieuw de optie in het pop-upmenu. De optie wordt alleen weergegeven als de geselecteerde pagina’s hetzelfde formaat hebben. Als de geselecteerde pagina’s een verschillend formaat hebben (bijvoorbeeld Letter en Tabloid), is de optie niet beschikbaar.

Opmerking: deze optie is alleen beschikbaar voor documenten met gemengde paginaformaten. Het paginaformaat dat u kunt afdwingen, wordt bepaald door het kleinste paginaformaat in het document met gemengde paginaformaten. Deze optie is niet beschikbaar voor documenten met een enkel paginaformaat.
    • Sectie > Begin, Sectie > Verwijderen: hiermee kunt u een sectiebegin toevoegen of verwijderen. Selecteer Begin om een sectiebegin toe te voegen of selecteer Verwijderen om het sectiebegin te verwijderen.

• Verwijderen: hiermee verwijdert u de geselecteerde pagina(’s).