Documenten met gemengde paginaformaten afdrukken

Met de afdrukfunctie voor gemengde paginaformaten kunt u een document afdrukken op verschillende soorten media, inclusief verschillende papierformaten. U kunt deze optie bijvoorbeeld gebruiken om twee verschillende paginaformaten op te geven binnen een enkele afdruktaak.

Als de printer afdrukken met gemengde paginaformaten ondersteunt, wordt een pictogram weergegeven onder Mogelijkheden in het dialoogvenster Printers beheren.

Fiery VUE ondersteunt alleen de volgende combinaties van gemengde paginaformaten:

• Letter en Tabloid (11"x17")

• Letter en Legal

• A4 en A3

In de weergavemodus Miniatuurweergaven worden de papierformaten in de titelbalk van het document tussen vierkante haken weergegeven.

Wanneer u een vel van Tabloid-formaat sleept in een document van Letter-formaat, wordt het Tabloid-vel automatisch gedraaid voor afwerking aan de gemeenschappelijke zijde of SEF (invoer korte zijde). Een staand Tabloid-document wordt bijvoorbeeld naar de liggende afdrukstand gedraaid zodat de korte zijde gemeenschappelijk wordt met de lange zijde van een staand Letter-document.

U kunt niet- en perforeeropties toepassen op een document met gemengde paginaformaten. De instelling voor nieten of perforeren wordt toegepast op de gemeenschappelijke invoerrand of SEF.

Opmerking: boekjes en documenten waarvoor Pagina’s per vel is opgegeven, kunnen geen gemengde paginaformaten hebben.
  1. Start Fiery VUE.
  2. Maak verbinding met een printer die afwerkingsmogelijkheden heeft, zoals perforeren, nieten of vouwen.
  3. Voeg een bestand met gemengde paginaformaten toe.
  4. Geef pagina- en afwerkingsopties op.
  5. Klik op de knop Afgewerkt in de Statusbalk of klik op Weergave > Weergavemodus > Afgewerkt om het document met gespreide pagina’s weer te geven.
  6. Klik op de knop Afdrukken om de Fiery VUE-sessie af te drukken naar de aangewezen printer.

Het document wordt afgedrukt als een afgewerkt boekje.