Sjablonen gebruiken

In sjablonen worden beschikbare afwerkingsfuncties gecombineerd met opmaakfuncties tot een enkele selectie die beschikbaar is in Fiery VUE en in Microsoft Office-toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint.

Sjablonen kunnen alleen de beschikbare instellingen van Fiery VUE bevatten, geen specifieke opties van externe toepassingen.

Bij door de gebruiker gedefinieerde sjablonen wordt een gebruikerspictogram weergegeven om ze te onderscheiden van de standaardsjablonen.

U kunt uw eigen sjablonen maken en beheren of standaardsjablonen gebruiken.

Een nieuwe sjabloon maken

U kunt een sjabloon maken die beschikbare afwerkingsfuncties combineert met opmaakfuncties tot een enkele selectie.

1. Klik op Sjablonen > Opslaan als sjabloon om het dialoogvenster Opslaan als sjabloon te openen.
  2. Typ een naam voor de sjabloon in het veld Naam.
  3. Klik op Opslaan om de nieuwe sjabloon op te slaan en het dialoogvenster Opslaan als sjabloon af te sluiten.

De nieuwe sjabloon wordt weergegeven in de lijst Naam.

Een sjabloon verwijderen

U kunt een sjabloon verwijderen.

Klik op Sjablonen, selecteer een sjabloon in de lijst en klik vervolgens op Verwijderen.
Opmerking: Standaardsjablonen kunnen niet worden verwijderd.

Wanneer u een specifieke sjabloon selecteert, worden in Fiery VUE automatisch alle instellingen in die sjabloon toegepast op het huidige Fiery VUE-document.

Een sjabloon openen

U kunt een sjabloon selecteren die u op het document wilt toepassen.

1. Open een document.
  2. Kies een van de volgende mogelijkheden:
    • Klik op de knop Mijn sjablonen in het deelvenster Gereedschappen om het pop-upmenu te openen en selecteer een sjabloon in de lijst. Deze sjabloon wordt automatisch toegepast op het geselecteerde document.

• Selecteer een sjabloon in de lijst in het menu Sjablonen en klik vervolgens op Toepassen.