Printerprofielen gebruiken

Een printerprofiel is een bestand waarin de mogelijkheden van een printer worden beschreven.

U kunt profielen uitwisselen (exporteren/importeren) zodat een andere gebruiker documenten kan maken zonder dat toegang tot de fysieke printer nodig is. Op deze manier kunt u een document delen met een andere gebruiker en erop vertrouwen dat het document precies zo wordt afgedrukt als u hebt bedoeld.

Alle specifieke afwerkeenheidopties in het deelvenster Gereedschappen zijn afhankelijk van het printerprofiel. Als het printerprofiel is geselecteerd als de actieve printer, verandert de knop Afdrukken in het deelvenster Gereedschappen in de knop Opslaan, waarmee het dialoogvenster Sessie opslaan wordt gestart. Zo kan een andere gebruiker de taak opslaan in plaats van deze af te drukken.