Booklet Maker

Vis eller skjul navigasjonForrigeNesteDelSkriv utPDF

Tilpass til størrelse – arkstørrelse eller bildeområde?

Alternativet Tilpass størrelse har to måter å forminske dokumentsidene på – forminskes slik at de passer til arkstørrelsen, eller forminskes slik at de passer til bildeområdet.

Hvert Tilpass størrelse-alternativ har sine fordeler og ulemper.

Tilpass størrelse > Arkstørrelse maksimerer bruken av papirstørrelsen under beregning av skaleringsfaktoren. På grunn av innholdsoppsettet i det opprinnelige dokumentet kan det imidlertid hende at skaleringen ikke gir det ønskede resultatet. Beskjæring av innholdet kan forekomme.

Tilpass størrelse > Bildeområdet bruker papirstørrelsens bildeområde slik at det ikke vil forekomme beskjæring av innholdet. Dokumentinnholdet skaleres imidlertid mer ned enn med arkstørrelsesvalget.

Se nedenfor for en illustrasjon av effektene av de ulike valgene.

Det første bildet viser to dokumenter, begge med samme sidestørrelse, men med forskjellig oppsett.

1 Opprinnelig dokument med store marger på alle fire kantene
2 Opprinnelig dokument med innhold som neste strekker seg til alle fire kantene

Det andre bildet viser arket med bildeområdet vist i hvitt.

Det tredje bildet viser effekten av å velge alternativet Tilpass størrelse > Arkstørrelse. Selv om dokumentet med store marger passer innenfor bildeområdet, vil dokumentet med små marger få innhold beskåret når det blir overtrykket og skrevet ut.

Det fjerde bildet viser hva som skjer når du velger Tilpass størrelse > Bildeområde for dokumentet med de små margene. Alt innholdet skrives ut, men du ender opp med større marger (et større hvitt område) på øvre og nedre kant.

Vilkår for bruk